Persinformatie

ICE-donut

ICE Donut hackathon

Online - Zaterdag 13 maart 2021 – 9 tot 21 uur

Thomas More organiseert zaterdag 13 maart 2021 - 1 jaar na de eerste lockdown voor het hoger onderwijs - de eerste online 'ICE Donut hackathon'. 36 studenten uit 10 verschillende bacheloropleidingen laten zich in 9 teams onderdompelen in de Donut-economie: een duurzame economie waarin alle mensen alle basisvoorzieningen hebben, zonder de aarde te schaden. Daarna wordt de concrete opdracht van de projectpartner onthuld. Pas rond 10u komen de studenten te weten dat ze een innovatieve 3D-betonprint mogen ontwikkelen voor een zelfgekozen doelgroep waarvoor zij op korte termijn heel veel verschil willen maken.

In Donut-context betekent dit dat de studenten een doelgroep kiezen die in het gat van de donut dreigt te vallen, mensen in hun omgeving die het moeilijk hebben op dit moment om volwaardig deel te nemen aan het gewone leven.

Door te kiezen voor de 3D-betonprinttechnologie gaan we aan de buitenkant van de donut waar we het ecologisch plafond van de wereld in de gaten moeten houden, spaarzaam om met onder andere grondstoffen, energie en arbeidsuren.

De vragen 'Voor wie maak jij het verschil?' en 'Waar creëer jij impact?' gidsen de studenten naar creatieve, inspirerende, nieuwe oplossingen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Om 19:30 start te pitchmarathon waarin we al die verfrissende ideeën tot leven zien komen. Het winnende team zal 12u na de start een online feestje kunnen bouwen op de beats van een DJ.

Het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen & Wonen Kamp C levert de uitdaging die kadert in het project KIEM en de technische bagage. Kamp C zorgt bovendien voor de concrete uitvoering van het winnende project dat in deze hackathon alles behalve een huis of woonoplossing zal zijn. Startup 2440 en ICE Cube zorgen voor de coaching van alle teams. ICE Cube heeft al ervaring in het organiseren van hackathons, maar nooit eerder online. Na een periode van online onderwijs is dit geen hindernis, eerder een ontzettend grote kans om studenten ondernemend bij elkaar te brengen en zelf verder te pionieren op Discord.

Praktisch

Meer info

 • Ann Hannes van ICE Cube antwoordt graag op uw vragen – ann.hannes@thomasmore.be – 0495 172 186
 • Foto's en filmpjes vindt u onderaan de pagina

ICE Cube | Innovation, Creativity & Entrepreneurship

Met ICE Cube prikkelen we. We inspireren. We laten je dromen. Creëer impact, wij reiken tools aan. Met falen en opstaan. Van vaag begrip tot idee. Van idee tot start-up.

ICE Cube

Project KIEM

KIEM zorgt voor een versnelde marktintroductie van 3D-betonprinten in de bouwsector.

3D-betonprinten

Want beelden zeggen meer dan 1000 woorden...

ICE-donuts

Foto-album

Foto-album op Flickr

Promofilmpjes

Deelnemende studenten:

Alexander, Ali, Allison, Arthur, Bradley, Bram, Bram, Charlotte, Chelsea, Cis, Elise, Emilie, Gil, Gillian, Habib, Ian, Ilias, Ipek Sabiha, Janice, Jannes, Jeno, Jonas, Jordi, Jorne, Julie, Kevin, Lenz, Liv, Mike, Nico, Robin, Ruben, Seppe, Titia, Vince en Wouter

Zij vertegenwoordigen de opleidingen:

 • Bouw
 • Business & Ondernemen
 • Elektromechanica
 • Elektronica-ICT
 • Energietechnologie
 • Ergotherapie
 • Interieurvormgeving
 • Office Management
 • Toegepaste informatica
 • Verpleegkunde